DOK, de bibliotheek van Delft, en een keur aan Delftse culturele instellingen ontwikkelen samen KLIK. Een tweejarig programma voor alle basisscholen in Delft. De leerlingen maken onder begeleiding van professionele kunstdocenten iets mee in de vorm van een voorstelling, expositie of wandeling én kinderen mogen zelf iets maken. Door dit programma komt elk kind dat in Delft naar de basisschool gaat in aanraking met kunst en cultuur, inclusief erfgoed in de eigen stad.
Wil je weten bij welk klik-programma jouw school is ingedeeld of wil je iets anders weten over KLIK?
In 2024/25 en 2025/26 is het thema ‘De kunst van het dwalen’. Kinderen verlaten het gebaande pad en (ver)dwalen in een wereld vol verhalen. De Delftse scholen zijn verdeeld over twee programma's, KLIK 1 en KLIK 2.
Heb je vragen over het KLIK programma of wil je iets anders aan ons kwijt? Neem dan contact op via e-mail: klikpo@dok.info
KLIK is hét kunst- en cultuureducatieprogramma voor Delftse basisscholen. Alle leerlingen worden geïnspireerd door een breed aanbod kunst en cultuur en maken kennis met verschillende culturele instellingen in de stad.
Het programma wordt bekostigd uit de gemeentebegroting, de leerlingbijdragen via de schoolbesturen en de investering van culturele instellingen in de stad.
De programmaonderdelen van KLIK voldoen aan de kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie zoals beschreven door de SLO. Daarnaast besteden we in het aanbod aandacht aan de kerndoelen voor taaleducatie.
Kunst- en cultuureducatie draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen en aan de ontwikkeling van hun creatief vermogen: zij leren betekenis geven aan wat ze maken en meemaken, leren communiceren in ‘de taal van de kunsten' en het vergroot hun begrip voor cultuur en andere culturen. Kinderen groeien daardoor op tot meer zelfbewuste, kritische en zelfstandige jongvolwassenen met een breed palet aan vaardigheden.