Living Library op donderdag 24 oktober

Gepubliceerd op: 17 oktober 2024 16:42

Wanneer had jij voor het laatst een écht goed gesprek met iemand die je nog niet kende? Een gesprek dat je aan het denken zet of dat je kijk op de wereld even verandert? Op donderdag 24 oktober kan dat zomaar gebeuren tijdens de Living Library bij DOK. Bij deze bijzondere avond leen je geen boek van papier, maar een mens van vlees en bloed - iemand met een uniek verhaal dat hij of zij graag met jou deelt.

Wat is de Living Library?

Stel je voor: je loopt de bibliotheek in, op zoek naar een goed boek, maar in plaats daarvan raak je in gesprek met iemand die je anders misschien nooit zou hebben ontmoet. Dat is precies wat de Living Library doet! Levende Boeken zijn mensen die hun persoonlijke verhaal delen over thema’s als vooroordelen, discriminatie, en hun eigen levenspad. Door gewoon met elkaar in gesprek te gaan, leer je de wereld zien door de ogen van een ander. 

Waarom meedoen?

Omdat we allemaal wel eens vastzitten in onze eigen denkpatronen, en een onverwachte ontmoeting soms precies is wat we nodig hebben. Bij de Living Library kun je iemand ontmoeten met wie je normaal misschien nooit zou praten – iemand die je wereld kan verrijken met nieuwe inzichten. Een bezoeker van een eerdere editie zei het treffend: ‘Dit soort gesprekken blijven je bij en geven je energie!’ Het mooiste is: je hoeft niets voor te bereiden. Gewoon komen, luisteren, vragen stellen en jezelf laten verrassen. 

Hoe werkt het?

Op donderdag 24 oktober vanaf 19:30 uur kun je een Levend Boek ‘lenen’ voor een gesprek van ongeveer 20 minuten. Bij binnenkomst bekijk je de catalogus om te zien welke Levende Boeken beschikbaar zijn. Daarna geef je bij de balie door met wie je in gesprek wilt, en we plannen het voor je in. De gesprekken vinden plaats tussen de boeken op de sfeervolle Romanafdeling van DOK in OPEN. 

Zelf een Levend Boek worden?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen! Heb jij iets bijzonders te vertellen door je achtergrond, levensverhaal of ervaringen? En wil je die delen om anderen te inspireren en te laten nadenken? Dan horen we graag van je! Stuur een mail naar livinglibrary@dok.info en misschien sta jij de volgende keer in onze catalogus. 

Praktische informatie

De Living Library vindt plaats op donderdag 24 oktober van 19:30 tot 21:30 uur in de Romanafdeling bij DOK in OPEN (Ingang Vestpoort). Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. OPEN is gevestigd aan het Vesteplein 100 in Delft. Meer informatie vind je op dok.info/livinglibrary. 

meer over de Living Library