Nieuw! DOK designers volwassenen

Gepubliceerd op: 19 september 2024 11:37

Wij zoeken vrijwilligers die een jaar lang mee willen werken aan maatschappelijke activiteiten en projecten, voor en door de buurt.

Zit jij vol ideeën en initiatieven om jouw wijk en de bewoners gelukkiger te maken en te verbinden? Dan ben je bij de DOK aan het juiste adres. Want de bibliotheek is een belangrijke spil in de gemeenschap: Jong en oud uit de hele buurt loopt ernaar binnen voor een boek, een praatje of praktische hulp bij bijvoorbeeld het leren van de Nederlandse taal.

DOK designers volwassenen gaat van start

De DOK designers ken je misschien al. Dit is een groep kinderen tussen de 8 en 12 jaar, die een jaar lang meedenken en werken met de bibliotheek. Het doel? De bibliotheek nóg leuker en interessanter maken voor kinderen. Dit bevalt zó goed dat we nu ook een groep volwassenen wil laten meedenken over projecten in de bieb. We willen ons met het DOK designers volwassenen project richten op wensen van de buurt en de gemeenschap, en zo iedereen de kans geven om zich te ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat iedereen met zulke projecten kan meedoen, van begin tot eind. Zo krijgen mensen met verschillende achtergronden en talenten een plek. Ook is het de bedoeling dat er verbinding wordt gemaakt met bestaande buurtinitiatieven en (culturele) organisaties. 

Jouw kans om mee te bouwen

Wil jij aan met ons én in de buurt aan de slag? Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren die aansluiten bij de Kookboekenweek of Heel Nederland Leest? Dan is dit je kans! DOK designers volwassenen is een pilot van één jaar. We zoeken ongeveer vijf enthousiaste vrijwilligers die dit avontuur willen aangaan. We hopen deze herfst al met DOK designers volwassenen te kunnen beginnen.

lees de vrijwilligersvacature en reageer!