Wil jij in gesprek over jouw persoonlijke verhaal? Dan zoeken we jou!

Gepubliceerd op: 24 juli 2024 16:00

DOK is op zoek naar mensen die mee willen doen met Living Library op donderdag 24 oktober. Mensen die door wat dan ook (kleur, beroep, geloof, seksuele geaardheid of gender...) te maken hebben met vooroordelen of discriminatie. Als ‘levend boek’ ga je in gesprek met bezoekers over jouw ervaringen, met als doel meer begrip voor elkaar krijgen.

Wat is de Living Library?

De Living Library is een speciaal evenement waarbij mensen, als levende boeken, hun verhalen en kennis delen met anderen. Bezoekers kunnen een 'boek' lenen en in gesprek gaan om meer te leren over persoonlijke ervaringen en verschillende levensperspectieven. Dit initiatief bevordert begrip, empathie en verbinding tussen mensen dieelkaar in het dagelijks leven niet zo snel zullen spreken.

Waarom deelnemen als Levend Boek?

Als Levend Boek krijg je de kans om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren. Misschien heb je een bijzonder beroep of levensovertuiging, misschien heb je te maken hebt met vooroordelen of discriminatie, jouw verhaal kan van grote waarde zijn voor anderen.

Hoe werkt het?

Aanmelden Vul het aanmeldingsformulier in op onze website of stuur een mail naar livinglibrary@dok.info.

Selectie Ons team neemt contact met je op om jouw verhaal en de mogelijkheden te bespreken.

Deelname Tijdens het evenement ontmoet je bezoekers die geïnteresseerd zijn in jouw verhaal. Elk gesprek duurt ongeveer 20-30 minuten.

Wanneer en waar?

Het volgende Living Library-evenement vindt plaats op donderdag 24 oktober bij DOK in OPEN, Vesteplein 100.

Aanmelden of meer informatie?

Kijk op dok.info/livinglibrary of neem contact op via livinglibrary@dok.info voor meer informatie en om je aan te melden.

Lees meer