Klik 2


Programma 2024-2025


Groep 1 en 2

Startdatum
Januari 2025
Locatie
In het speellokaal op school en/of op de vindplaats

Het afvalmonster 
Afval: wat voor de één troep is, kan voor de ander juist een schat zijn!  We zijn omringd door spullen die we weggooien, maar die eigenlijk best heel mooi geluid kunnen maken. Wat als de spullen het overnemen? Dan krijgen we een afvalconcert! Tijdens deze interactieve muziektheatervoorstelling kijken de kleuters niet alleen toe, maar maken zij zelf ook muziek met oude spullen en afval.   

Afval uit het boek (een voorlees-workshop)
6 januari
Er komt iemand van DOK op bezoek in de klas om voor te lezen. Maar, er zit allemaal afval in het boek. Klopt dat wel? Kan je voorlezen over afval en wat kan je nog meer met afval? Deze voorlees-workshop is een voorbereiding op de voorstelling Het Afvalmonster. Tijdens de workshop verzamelen de leerlingen afval in de school dat later ingezet wordt tijdens de voorstelling. 

Groep 3 en 4

Startdatum
11 november 2024
Locatie
Filmhuis Lumen en op school

Wat een wereld! 
De leerlingen duiken in de wereld van film. In Filmhuis Lumen kijken ze naar de films This is your Captain Speaking, Aeronaut en The First Step. Samen met de filmpersonages gaan ze op avontuur in hun eigen fantasie. 

De geluidenmachine
12 november
Ontdek de kracht van geluid in film! Met klei als medium bouwen leerlingen een gezamenlijk ruimtelijk storyboard. Deze is niet alleen visueel; de ontworpen klei-onderdelen maken geluid bij aanraking! Maar kloppen de geluiden wel bij de gemaakte onderdelen? Een interactieve filmworkshop die elke leerling zal verwonderen en inspireren! 

download lesbrief Wat een wereld!

download de lesbrief De Geluidenmachine


Groep 5 en 6

Startdatum
3 maart 2025 
Locatie
Kunstcentrum RADIUS

Zeestemmen in het koraalkabinet
In Zeestemmen in het koraalkabinet onderzoeken leerlingen bij Radius de opwarming en vervuiling van de zee en de invloed hiervan op diepzeewezens. Zij gaan hierover met elkaar en met kunstdocenten in gesprek. Tijdens het bezoek wordt op een speelse manier het begrip “de rechten van de aarde” geïntroduceerd bij de leerlingen. Dompel je onder in het kleurrijke onderwaterleven! 

Hoe woont een diepzeewezen?  
Samen met kunstdocenten experimenteren de leerlingen met textiele werkvormen. Ze ontwerpen een nieuwe leefomgeving voor zeedieren om zo verschillende stemmen in de zee te vertolken. Welke wensen zouden de diepzeewezens hebben?  

Groep 7 en 8

Startdatum
25 en 26 november 2024
Locatie
Theater de Veste/in de klas

Tegenwind door De stilte 
Bij tegenwind kun je letterlijk denken aan harde wind waar je tegenin moet fietsen of lopen. Figuurlijk gaat het over dingen die stroef verlopen of zelfs tegenzitten, kortom dingen die niet gemakkelijk zijn. Danstheatergroep de Stilte heeft zich door het thema tegenwind laten inspireren. Op de muziek van Mother of thousand van muziekgezelschap Artvark maakten zij verschillende dansen. De leerlingen mogen zelf weten hoe naar deze dansen kijken; iedereen is vrij om er zijn eigen associaties en verhalen bij te maken. 

Stel je voor
Vooraf aan de voorstelling komt er een danser of een muzikant in de klas. Deze artiest vertelt over de voorstelling en laat ook de eigen kunsten zien, er wordt iets voorgespeeld of gedanst. Wat gebeurt er in de hoofden van de kinderen als ze naar een dans kijken of naar een muziekstuk luisteren? Welke emoties en gedachten komen er tevoorschijn? Hoe zou dat komen? De kinderen leren dat je bij het kijken naar een voorstelling je eigen verhaal maakt. 

download lesbrief Tegenwind